Green Touch
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj i przeglądaj...
Kategorie
japonska herbata jeczmienna mugicha (3).jpg
  • nowość

Japońska herbata jęczmienna Mugicha w saszetkach 80 g (4 g x 20) bez kofeiny

Cena: 19,90 zł
  (1 x 100 g = 24,88 zł )

Cena regularna:

19.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:

Mugicha to jedna z najpopularniejszych „herbat” w Japonii, choć nie jest wytwarzana z krzewu herbacianego, a z prażonego jęczmienia.

ilość szt.

towar niedostępny

Kod produktu: KK1

Japońska herbata jęczmienna Mugicha w saszetkach 80 g (4 g x 20) bez kofeiny

Mugicha to jedna z najpopularniejszych „herbat” w Japonii, choć nie jest wytwarzana z krzewu herbacianego, a z prażonego jęczmienia.

  • Ziarna jęczmienia wykorzystywane do produkcji Mugichy pochodzą z prefektury Saga, słynącej z najlepszych upraw zbóż w Japonii.
  • Proces prażenia nadaje lekko słodkawy, orzechowy smak i przyjemny aromat.
  • Mugicha jest szczególnie ceniona w miesiącach letnich, kiedy serwuje się ją schłodzoną dla orzeźwienia.
  • Zdrowa i bezpieczna dla seniorów, i dzieci. Idealna dla kobiet w ciąży, ponieważ nie zawiera kofeiny.

Dlaczego warto spróbować?

  • Lekko słodkawy posmak: Prażony jęczmień nadaje delikatną, zbożową nutę.
  • Bez kofeiny: Można ją pić o każdej porze dnia, nawet przed snem.
  • Orzeźwiająca: Świetnie sprawdza się w wersji na zimno w gorące dni.
  • Tradycyjna część kuchni japońskiej: Mugicha od pokoleń gości w japońskich domach, głównie podczas upalnych miesięcy.
  • Przyjazna dla wszystkich: Dzięki łagodnemu smakowi, zero kofeiny i niewielkiej kaloryczności sięgają po nią zarówno dorośli, jak i najmłodsi.

Składniki

  • Prażony jęczmień (prefektura Saga)

Wartości odżywcze (w 100 ml gotowego naparu)

  • Wartość energetyczna: 8 kJ / 2 kcal
  • Tłuszcz: 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g)
  • Węglowodany: 0,4 g (w tym cukry: 0 g)
  • Białko: 0 g
  • Sól: 0 g

Producent

  • Sanei Kosan Co., Ltd., Japonia

Jak przygotować?

Parzenie na zimno („cold brew”)

  1. Włóż 1 saszetkę do 300–500 ml zimnej wody (np. w butelce lub dzbanku).
  2. Wstrząśnij lub wymieszaj.
  3. Pozostaw na 5–10 minut (lub dłużej – dla mocniejszego smaku).
  4. Świetnie smakuje z kostkami lodu.

Parzenie na ciepło

  1. Zalej saszetkę 300–500 ml gorącej wody (90–100°C).
  2. Parz ok. 2–3 minuty.
  3. Wyjmij saszetkę i delektuj się przyjemnym, prażonym aromatem.

Podsumowanie

Kuromame – Mugicha oraz Mugicha – łączą w sobie wyjątkowy smak prażonego jęczmienia (i czarnej soi w wersji Kuromame) z całkowitym brakiem kofeiny. Dzięki temu są powszechnie uznawane za bezpieczne i przyjazne zarówno dla seniorów, dzieci, jak i kobiet w ciąży. Doskonale sprawdzają się w formie cold brew, idealnie gasząc pragnienie w ciepłe dni i stanowiąc przepyszną alternatywę dla innych słodzonych napojów. Spróbuj ich, by przekonać się, jak smakuje odrobina japońskiej tradycji w Twoim domu!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie (0)
 Product reviews

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium