Kukicha Shizouka 100 g - japońska zielona herbata z łodyżek Sencha
Opis
Kukicha Shizouka 100 g - japońska zielona herbata z łodyżek Sencha
Składniki: japońska zielona herbata Kukicha
Prefektura: Shizouka
Masa netto: 100 g
Kraj pochodzenia i produkcji: Japonia
Zielona herbata produkowana z łodyżek Sencha. Przyjemny napar o małej ilości goryczy oraz wyraźnej głębi smaku z kwiatowo-owocową nutką. Ma wyjątkowy zapach i kolor świeżej zieleni.
Kukicha z prefektury Shizuoka to herbata pochodząca z regionu w Japonii, który słynie z produkcji wysokiej jakości herbat. Ta herbata cechuje się delikatnym smakiem i aromatem, który zawdzięcza się zastosowaniu wyselekcjonowanych gałązek herbaty. W smaku można wyczuć nuty orzechowe i ziołowe, a także lekką nutę słodyczy.
Sposób zaparzania:
- Jedna łyżeczka herbaty (około 3 gramy) Zalać wodą (200 ml) o temp. 70-90°C.
- Herbata powinna być umieszczona w zaparzaczu, w którym liście swobodnie mogą się rozwinąć.
- Herbatę parzyć pod przykryciem 120 sekund.
- Oddzielić łodyżki od naparu.
* Herbatę można parzyć trzykrotnie. Drugie i trzecie parzenie trwa do 30 sekund. Po każdym parzeniu oddziel łodyżki od naparu.