Green Touch
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj i przeglądaj...
Kategorie

Gyokuro japońskie Kyoto Uji 80 g - japońska zielona herbata

Cena: 74,90 zł
  (1 kg = 936,25 zł )

Cena regularna:

74.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:

Składniki: japońska zielona herbata Gyokuro

Prefektura: Kyoto, miasto Uji

Masa netto: 80 g

Kraj pochodzenia i produkcji: Japonia

Niekwestionowana Królowa japońskich zielonych herbat.

Pochodzi z upraw z rejonu Uji w pref. Kioto w Japonii, słynącej na całym świecie z produkcji herbaty Gyokuro oraz Matcha na najwyższym poziomie. (Drzewa herbaciane zasadzone po raz pierwszy w mieście Uji w pref. Kioto datuje się na 1271 rok).

ilość szt.

towar niedostępny

Kod produktu: H333_80g

Gyokuro japońskie Kyoto Uji 80 g - japońska zielona herbata

Składniki: japońska zielona herbata Gyokuro

Prefektura: Kyoto, miasto Uji

Masa netto: 80 g

Kraj pochodzenia i produkcji: Japonia

Niekwestionowana Królowa japońskich zielonych herbat.

Pochodzi z upraw z rejonu Uji w pref. Kioto w Japonii, słynącej na całym świecie z produkcji herbaty Gyokuro oraz Matcha na najwyższym poziomie. (Drzewa herbaciane zasadzone po raz pierwszy w mieście Uji w pref. Kioto datuje się na 1271 rok).

Została wyprodukowana z liści wysokogatunkowej herbaty Tencha, dojrzewającej w całkowitym zacienieniu, które po zebraniu, przeszły proces parowania i suszenia. Zacienianie krzewów herbaty, by niemal całkowicie zablokować dostęp światła słonecznego, wpływa na intensywną produkcję chlorofilu w liściach a także znacząco wzbogaca liście w minerały i aminokwasy - szczególnie L-teaninę, która poza dobroczynnym wpływem na nasz organizm, odpowiada także za słodki smak Umami. Zacienianie również obniża zawartość taniny co pozwala uzyskać słodszy, subtelniejszy smak, pozbawiony niemal zupełnie goryczki.

Seledynowy, wykwintny napar o szlachetnym bogatym smaku, z elegancją najmocniej wyczuwalnej spośród wszystkich zielonych herbat słodyczy umami (to pogranicze słodkiego i słonego smaku z kremową warzywną nutą). Orzeźwia i zachwyca swym świeżym aromatem. Podawana na specjalne okazje, a także aby szczególnie uhonorować ważnych gości.

Tradycyjny sposób parzenia, ilość suszu około 5-8 gram:

  • I parzenie: 90 sekund | temp. 50℃ | 50-70 ml
  • II parzenie: 20 sekund | temp. 50℃ | do 100 ml
  • III parzenie: 60 sekund | temp. 60℃ | do 100 ml
  • IV parzenie: 90 sekund | temp. 70℃ | do 100 ml
  • V parzenie: 5 minut | temp. 80℃ | do 100 ml

Herbata Gyokuro nadaje się również do parzenia sposobem zwykłych herbat Sencha, jednakże należy pamiętać o zachowaniu niższej temperatury wody do 60℃

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie (0)
 Product reviews

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium