Herbata zbierana jesienią na co wskazuje rustykalny wygląd jej liści. Nie tylko charakterystyczny wygląd ale również posmak, który po wypiciu utrzymuje się długo w ustach. Po zaparzeniu doświadczymy dojrzałego, słodkiego i rześkiego oraz delikatnie owocowego aromatu, posmaku brzoskwini bądź moreli. Prefektura Miyazaki jest czwartym co do wielkości regionem produkującym herbaty w Japonii.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Herbata Gyokuro to ekskluzywny rodzaj japońskiej zielonej herbaty, ceniony za swój wyjątkowy smak i aromat. Znana również jako "Krople Róży", Gyokuro jest uprawiana w cieniu przez około 20-30 dni przed zbiorami, co zwiększa zawartość aminokwasów, zwłaszcza teaniny, nadając jej słodki i kremowy smak. Liście są starannie zbierane, a następnie parzone w niższych temperaturach, aby uzyskać bogaty, jasnozielony napar o głębokim, smaku umami i subtelnym, kwiatowym aromacie. Herbata Gyokuro to synonim luksusu, doskonała dla miłośników zielonej herbaty i wyjątkowych doznań smakowych.
Japońska zielona herbata, pochodząca z późnych zbiorów Sencha z prefektury Shizuoka. Duże, grubsze liście zawierają mniej tanin i kofeiny, dając delikatny ale wyrazisty napar. Pijana na zimno doskonale orzeźwia.
Sproszkowana zielona prażona herbata Hojicha - specjał wśród japońskich zielonych herbat, z późnych zbiorów liści. Brązowy napar o oryginalnym “dymnym” smaku i aromacie, powstały w specjalnym procesie prażenia liści.
„Herbata siedmiu szczęść” - zielona herbata powstała w wyniku zmieszania herbaty banchy z pref. Shizuoka oraz prażonych ziaren ryżu. Dla uszlachetnienia naparu, wzbogacona została dodatkiem ceremonialnej herbaty Matcha pochodzącej z pref. Uji (stąd nazwa "iri matcha"). Charakteryzuje ją intensywny zielony kolor, któremu towarzyszy mocny ryżowy aromat oraz wyśmienity smak.
Zielona herbata powstała w wyniku zmieszania herbaty Banchy z pref. Shizuoka oraz prażonych ziaren ryżu. Charakteryzuje ją intensywny zielony kolor, któremu towarzyszy mocny ryżowy aromat oraz wyśmienity smak.
Genmaicha z prefektury Shizuoka to herbata pochodząca z regionu w Japonii, który słynie z produkcji wysokiej jakości herbat. Liście herbaty do produkcji tej herbaty są starannie wyselekcjonowane, a ziarna ryżu są prażone tak, by uzyskać najlepszy smak i aromat.
W smaku genmaicha z Shizuoki można wyczuć nuty orzechowe i ziołowe.
Pochodzi z upraw z rejonu Uji w pref. Kioto w Japonii, słynącej na całym świecie z produkcji herbaty Gyokuro oraz Matcha na najwyższym poziomie. (Drzewa herbaciane zasadzone po raz pierwszy w mieście Uji w pref. Kioto datuje się na 1271 rok).
Zielona herbata produkowana z łodyżek Sencha. Przyjemny napar o małej ilości goryczy oraz wyraźnej głębi smaku z kwiatowo-owocową nutką. Ma wyjątkowy zapach i kolor świeżej zieleni.
Kukicha z prefektury Shizuoka to herbata pochodząca z regionu w Japonii, który słynie z produkcji wysokiej jakości herbat. Ta herbata cechuje się delikatnym smakiem i aromatem, który zawdzięcza się zastosowaniu wyselekcjonowanych gałązek herbaty. W smaku można wyczuć nuty orzechowe i ziołowe, a także lekką nutę słodyczy.
Japońska zielona herbata. Pochodzi w 100% z upraw z górzystych rejonów prefektury Shizuoka. Wykwintny napar, o wyrazistym, długo utrzymującym się świeżym, orzeźwiającym smaku i przyjemnym armacie. Bogata w witaminę C. Wskazana przy wszelkich dietach - reguluje przemianę materii. Latem doskonała jako mrożona zielona herbata.
Doskonała zielona herbata Sencha najwyższej jakości. Przygotowywana z wyselekcjonowanych zbiorów Ichibanchy (pierwszy zbiór herbaty) zbieranej wczesną wiosną w pobliżu góry Fudżi w pref. Shizuoka (zagłębia zielonej herbaty znanego na świecie z produkcji herbaty Sencha najwyższej jakości).
Wyjątkowość Tokujyoo Senchy to jej niezwykle odświeżający, lekki charakter, na który mają wpływ przetaczające się przez teren pref. Shizuoka mgły rzeczne. Pokrywają one krzewy herbaciane plantacji pref. Shizuoka swoistą poranną mgiełką, co nadaje herbacie z tego rejonu ten niezwykle wyjątkowy charakter.
Przyjemny, aromatyczny napar w kolorze wiosennej zieleni o wyrafinowanym, lekkim i świeżym smaku z elegancją goryczki, wnoszącej te niezwykłe orzeźwienie. Bogate źródło witaminy C.
Klasyka wśród japońskich zielonych herbat. Pochodzi w 100% z upraw z górzystych rejonów pref. Shizuoka
Wykwintny napar, o wyrazistym, długo utrzymującym się świeżym, orzeźwiającym smaku i przyjemnym armacie. Bogata w Wit. C. Wskazana przy wszelkich dietach - reguluje przemianę materii. Latem doskonała jako mrożona zielona herbata.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.