Genmaicha Shizouka 100 g - japońska zielona herbata z prażonym ryżem
Opis
Genmaicha Shizouka 100 g - japońska zielona herbata z prażonym ryżem
Składniki: japońska zielona japońska Bancha, prażony ryż
Masa netto: 100 g
Prefektura: Shizouka
Kraj pochodzenia i produkcji: Japonia
Zielona herbata powstała w wyniku zmieszania herbaty Banchy z pref. Shizuoka oraz prażonych ziaren ryżu. Charakteryzuje ją intensywny zielony kolor, któremu towarzyszy mocny ryżowy aromat oraz wyśmienity smak.
Genmaicha z prefektury Shizuoka to herbata pochodząca z regionu w Japonii, który słynie z produkcji wysokiej jakości herbat. Liście herbaty do produkcji tej herbaty są starannie wyselekcjonowane, a ziarna ryżu są prażone tak, by uzyskać najlepszy smak i aromat.
W smaku genmaicha z Shizuoki można wyczuć nuty orzechowe i ziołowe.
Sposób zaparzania:
- Jedna łyżeczka herbaty (około 3 gramy) Zalać wodą (120 ml) o temp. 80-90°C.
- Herbata powinna być umieszczona w zaparzaczu, w którym liście swobodnie mogą się rozwinąć.
- Herbatę parzyć pod przykryciem 60 sekund.
- Oddzielić listki od naparu.
* Herbatę można parzyć trzykrotnie. Drugie i trzecie parzenie trwa do 30 sekund. Po każdym parzeniu oddziel listki od naparu.