Green Touch
blank
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj i przeglądaj...
Kategorie

Genmaicha Shizuoka 100 g - japońska zielona herbata z prażonym ryżem

Cena: 23,90 zł
  (1 x 100 g = 23,90 zł )

Cena regularna:

23.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:

Wyjątkowa w smaku i aromacie herbata liściasta, która łączy w sobie delikatność zielonej herbaty z wyrazistym, orzechowym charakterem prażonego ryżu. Genmaicha Shizuoka to klasyczna japońska zielona herbata, idealna na co dzień – łagodna, aromatyczna i doskonale zbalansowana.

ilość opak. 100 g

towar niedostępny

Kod produktu: H334_100g

Genmaicha Shizouka 100 g - japońska zielona herbata z prażonym ryżem

Wyjątkowa w smaku i aromacie herbata liściasta, która łączy w sobie delikatność zielonej herbaty z wyrazistym, orzechowym charakterem prażonego ryżu. Genmaicha Shizuoka to klasyczna japońska zielona herbata, idealna na co dzień – łagodna, aromatyczna i doskonale zbalansowana.

Genmaicha Shizuoka to tradycyjna zielona herbata liściasta, wytwarzana z liści Senchy pochodzących z prefektury Shizuoka – głównego regionu upraw herbacianych w Japonii. Do liści dodawany jest prażony brązowy ryż, który w kontakcie z gorącą wodą uwalnia wyraziste nuty zbożowe i orzechowe. Dzięki tej kompozycji herbata jest niezwykle łagodna w smaku, pozbawiona intensywnej goryczki i doskonale nadaje się do picia o każdej porze dnia, także po posiłkach.

Charakterystyczną cechą Genmaichy jest jej komfortowy, przyjazny smak – doceniany zarówno przez osoby zaczynające przygodę z japońską herbatą, jak i przez doświadczonych koneserów.Profil smakowy:

  • łagodna, zbożowo-orzechowa słodycz
  • subtelne nuty świeżych liści herbaty
  • brak goryczki
  • lekko tostowy, komfortowy finisz

Masa netto - torebka: 100 g

Przepis parzenia

  • Ilość suszu: 2 g (pełna łyżeczka) na 200 ml wody
  • Temperatura wody: 80°C
  • Czas parzenia: 1–2 minuty
  • Sposób parzenia: najlepiej w czajniczku kyusu lub ceramicznej czarce; nadaje się do 2 parzeń – drugie krótsze (30–45 sekund)

Informacje produktowe

  • Składniki: zielona herbata liściasta (Sencha) i prażony ryż
  • Kraj pochodzenia: Japonia
  • Miejsce uprawy: prefektura Shizuoka
  • Smak: łagodny, prażony, orzechowy, bez goryczki – zbalansowany i codzienny
  • Typ: herbata codzienna, idealna do posiłków i jako popołudniowy napój

Tradycyjny sposób parzenia – styl domowy ocha-zuke lub do posiłku

Opis: W tradycyjnych japońskich domach Genmaicha od wieków podawana jest jako herbata posiłkowa – często pita do ryżu, warzyw lub jako napar zalewany bezpośrednio na danie w stylu ocha-zuke (ryż z dodatkami zalany herbatą). Dzięki swej łagodności i neutralności, nie zakłóca smaku potraw, a jednocześnie wspomaga trawienie.

Instrukcja krok po kroku:

  1. Do czajniczka kyusu wsyp 2 g Genmaicha Shizuoka.
  2. Zalej wodą o temperaturze ok. 80°C i parz przez 1–2 minuty.
  3. Rozlej napar do miseczek lub czarek.
  4. Drugie parzenie: ok. 30 sekund – często bardziej orzechowe i mniej trawiaste.
  5. Alternatywnie: zalej gotową porcję ryżu i warzyw gorącym naparem z Genmaichy, tworząc prostą, domową wersję ocha-zuke.

To herbata o codziennym charakterze, która łączy smak z ciepłem domowego rytuału.

blank Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

blank Opinie o produkcie (0)

0 / 5
  • Opinie o produkcie Masz ten produkt?

    Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

    Pokaż więcej
    Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium