Jeżyna liofilizowana
Opis
Jeżyna liofilizowana cała
Liofilizaty to pewnego rodzaju koncentraty owoców, które zawierają w przybliżeniu do 10 razy więcej witamin i minerałów niż ich świeże odpowiedniki, zachowując przy tym smak bardziej intensywny i wyraźny niż owoce prosto z sadu czy pola.
Tak bogata skarbnica witamin i minerałów nadaje się idealnie do wzbogacenia :
- porannej owsianki, kaszki manny, budyniu czy naparu z herbaty
- smaku deserów, lodów i potraw
- całe owoce takie jak truskawki dodadzą efektywności wypiekom, natomiast z całych żurawin zrobić możemy świetną konfiturę do mięs czy sera
Dzięki procesowi liofilizacji owoce i warzywa uzyskują dużą trwałość i zachowują na dłużej swoje właściwości.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1326 kJ/318 kcal; tłuszcze: 3,9 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g; węglowodany: 81 g; w tym cukry: 39 g; błonnik: 42 g; białko: 11 g; sól: 0,02 g.