Green Touch
blank
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj i przeglądaj...
Kategorie
blankblog GreenTouch

Towarzyszy nam podczas spotkań z bliskimi, a jednocześnie stanowi pretekst do chwili relaksu sam na sam. Filiżanka aromatycznej herbaty to dla wielu sposób na udany dzień. Wyśmienity napar rozpieszcza podniebienie starannie wyselekcjonowanymi kompozycjami. Podkreśla smak wielu potraw oraz sprzyja wyciszeniu. Czas poznać najpopularniejsze odmiany herbaty liściastej! Tej mieszanki nikomu nie trzeba przedstawiać - gości w większości domów. Mowa oczywiście o czarnej herbacie bogatej w polifenole oraz teinę. Powstaje w 4-etapowym procesie, na który składają się: więdnięcie, skręcanie, utlenianie oraz suszenie.

Zielona herbata powstaje z liści, które po zerwaniu natychmiast poddawane są suszeniu, z pominięciem procesu fermentacji. Dzięki temu napar jest cennym źródłem przeciwutleniaczy, czyli związków wspierających funkcjonowanie organizmu oraz spowalniających starzenie się komórek. Chętnie sięgają po niego osoby chcące pozbyć się nadprogramowych kilogramów czy zadbać o stabilny poziom cukru we krwi.

Herbata biała to jedna z najdelikatniejszych odmian - powstaje z młodych pączków i nie podlega wieloetapowej obróbce. Świeżo zerwane liście poddawane są działaniu wysokiej temperatury, aby zapobiec fermentacji. Susz przyjmuje bladozielony kolor ze srebrzystym odcieniem. Napar zawiera witaminę C oraz antyoksydanty, które wspierają odporność organizmu oraz wykazują właściwości orzeźwiające.

Pod tajemniczą nazwą Oolong kryje się herbata turkusowa - wyjątkowy gatunek, który po zerwaniu podlega procesowi suszenia na słońcu. Stanowi wartościowe źródło witamin i minerałów. Zawiera także katechiny, czyli związki o właściwościach przeciwzapalnych i antyoksydacyjnych, które mogą wspierać usuwanie metali ciężkich z organizmu oraz spowalniać procesy starzenia. Napar nazywany jest herbatą szmaragdową, a nawet smoczą.

Pu-Erh to inaczej herbata czerwona, którą produkuje się głównie w prowincji Yunnan w Chinach. Zerwane liście poddawane są leżakowaniu i fermentacji. Ze względu na ziemisty smak suszu napar często aromatyzuje się różnymi dodatkami np. skórką cytryny. Wspiera regulację przemiany materii oraz może zmniejszać ryzyko wystąpienia niektórych schorzeń.

blank Komentarze do wpisu (0)

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium