Cytrynki z żurawiną w syropie 270g
Cena regularna:
towar niedostępny
Cytrynki w syropie z żurawiną 270 g
Plastry cytryny zanurzone w słodkim syropie z dodatkiem owoców żurawiny to kompozycja idealna dla miłośników wyrazistych, owocowo-kwaśnych smaków. Subtelna słodycz syropu równoważy intensywność cytryny i charakterystyczną cierpkość żurawiny, tworząc orzeźwiający dodatek do wielu napojów i potraw. Sprawdzą się o każdej porze roku — latem jako dodatek do chłodnych lemoniad, zimą jako rozgrzewający składnik herbat i grzańców.
Dlaczego warto wybrać cytrynki w syropie z żurawiną?
Cytryna to klasyczne źródło witaminy C, wspierającej odporność, poprawiającej przyswajanie żelaza i chroniącej komórki przed stresem oksydacyjnym. Żurawina z kolei znana jest ze swoich właściwości przeciwbakteryjnych i wspomagających zdrowie układu moczowego. Zawiera również antocyjany i kwasy organiczne, które mogą działać ochronnie na układ sercowo-naczyniowy. To połączenie dwóch owoców o dużej mocy prozdrowotnej – idealne dla tych, którzy chcą w naturalny sposób zadbać o odporność i dodać smaku codziennym napojom oraz deserom.


Do czego używać cytrynek w syropie z żurawiną?
- Do herbaty, grzańców i gorących naparów.
- Do lemoniad, wody z lodem i napojów orzeźwiających.
- Do koktajli i drinków – dla podkręcenia smaku i koloru.
- Do ciast, lodów i deserów – jako owocowy dodatek i dekoracja.
- Jako kontrastowy dodatek do dań wytrawnych, np. mięs.
Składniki
Cytryny (47%), cukier, woda, żurawina (3%).
Wartości odżywcze w 100 g
- Energia: 712 kJ / 168 kcal
- Tłuszcz: 0,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g)
- Węglowodany: 41,2 g (w tym cukry: 40,7 g)
- Białko: 0,4 g
- Sól: 0 g
- Witamina C: 24,5 mg
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!