Czubryca czerwona 100g
Opis
Czubryca czerwona 100 g
Składniki:
- papryka słodka,
- cząber,
- marchew,
- tymianek,
- sól,
- czosnek,
- chili.
Opis:
Czubryca czerwona nadaje charakteru daniom mięsnym - przede wszystkim pieczeniom. Jest dość ostra, więc nie trzeba dodawać jej dużo do potrawy. Oprócz smaku nadaje daniom smakowity, czerwony kolor.
Zastosowanie:
Doskonale pasuje do fasoli i mięsa, bardzo często do lżejszych mięs takich jak kurczak lub indyk. Do doprawiania drobiu tylko czubrycą należy dodać również sól. Może być również dodawana do farszu. Używana jest do jajecznicy, kanapek, zup, ryb, jarzyn, sałatek, serów, pizzy, spaghetti, jaj w majonezie, potraw z pomidorami, kiełbas oraz nadaje się do konserwowania i przyprawiania ogórków i kapusty.
Kraj pochodzenia: skomponowana w Polsce.
Julia Król
Świetna kompozycja, idealna do mięs, ogromnym plusem jest niewielka ilość soli