Herbata matcha japońska 50 g Ujicha kulinarna premium
Cena regularna:
Japońska matcha premium ujicha kulinarna 50 g
Składniki: zielona herbata japońska sproszkowana
Kraj pochodzenia: Japonia
Prefektura: Kyoto, miasto: Uji
towar niedostępny
Japońska matcha premium ujicha kulinarna 50 g

Japońska zielona herbata w kolorze pięknej, świeżej zieleni. 100% japońskiego pochodzenia zbiorów.
Typ: kulinarny premium
Typ kulinarny herbat Matcha, pochodzi najczęściej z jesiennych zbiorów liści i dedykowany jest szczególnie do wykorzystywania jako naturalny barwnik i składnik wykwintnej kuchni, napojów (np. Matcha Latte), koktajli, deserów (np. Matchamisu), lodów, ciast, wyrobów piekarniczych oraz innych potraw (np. naleśniki, makaron).
To niewątpliwie jeden z wyjątkowych produktów spożywczych. Połącz ją z ulubioną oliwą z oliwek, majonezem, masłem czy solą i wykorzystuj w codziennym gotowaniu - od śniadań po kolacje, dodając sobie zdrowia płynącego z bogactwa drogocennych katechin (przeciwutleniaczy), witamin i minerałów, zawartych w herbacie Matcha.
Zacienianie krzewów herbaty, blokujące dostep światła słonecznego, wpływa na intensywną produkcję chlorofilu w liściach a także znacząco wzbogaca liście w minerały i aminokwasy – jak np. L-teaninę, (dobroczynny wpływ na nasz organizm, odpowiada także za słodki smak Umami herbaty Matcha.
Składniki:
-
sproszkowana zielona japońska herbata
Kraj pochodzenia i produkcji: Japonia
Prefektura: Kyoto, miasto: Uji
Sposób parzenia:
- ok. 2g herbaty przesiać przez sitko (rozbicie grudek)
- zalać wodą (100ml) o temp. 60-65°C
- energicznie ubić do powstania piany (przy pomocy bambusowej "miotełki" - chasen lub spieniacza do mleka) przez ok. 30 sekund. Najlepiej ubijesz herbatę w miseczce lub specjalnej szerszej czarce do herbaty Matchy (chawan).
Przechowuj w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowuj w lodówce.
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!