Jaśminowa Rosa 50 g herbata zielona z jaśminem, różą i chabrem
Cena regularna:
Składniki:
- herbata zielona,
- bambus,
- aromat,
- jaśmin,
- chaber,
- płatki róży.
towar niedostępny
Jaśminowa Rosa 50 g herbata zielona z jaśminem, różą i chabrem
Jaśminowa Rosa to subtelna i delikatnie kwiatowa herbata zielona sypana, która łączy orientalną lekkość z elegancją naturalnych dodatków roślinnych. Idealna na spokojny poranek lub popołudniowy relaks.

Składniki:
- herbata zielona
- bambus
- aromat
- jaśmin
- chaber
- płatki róży
Masa netto - torebka 50 g
Bazę tej mieszanki stanowi wysokiej jakości herbata zielona, o świeżym i lekko roślinnym charakterze. Towarzyszy jej bambus, który nadaje naparowi subtelnej zieloności, a także jaśmin, płatki róży i chaber, które wprowadzają przyjemny, kwiatowy bukiet. Delikatny aromat podkreśla romantyczny profil tej kompozycji. To zielona herbata z kwiatami, która wygląda pięknie, pachnie cudownie i smakuje lekko, bez cienia goryczy.
Jaśminowa Rosa to idealna propozycja dla osób szukających kwiatowej herbaty zielonej, która koi zmysły i pozwala na chwilę wyciszenia.


Oryginalna torebka Green Touch
- to gwarancja jakości
- Zabeczpiecznie w postaci zgrzewu, nacięcie do wygodnego otwarcia torebki.
- Zamknięcie strunowe, dzięki któremu możemy szczelnie zamknąć torebkę po jej otwarciu.
- Wewnątrz torebki dodatkowa gruba warstwa materiału z aluminium, dzięki czemu torebka jest sztywna oraz odporna na działanie warunków zewnętrznych.
- Wyjątkowy design, całkowicie zadrukowana torebka z warstwą uszlachetnień na zewnątrz sprawia, że jest ona nie tylko miła dla oka ale stanowi świetną bazę pod upominek lub prezent.
- Owalne dno, dzięki któremu torebka stabilnie stoi.
- Praktyczne informacje na temat sposobu parzenia wszystkich najpopularniejszych rodzajów herbat.
Wymiary opakowania:
- szerokość 13 cm
- wysokość 22,5 cm
- grubość po napełnieniu około 3-5 cm

Przepis parzenia
- Ilość suszu: 1,5 łyżeczki na filiżankę (ok. 250 ml)
- Temperatura wody: 75–80°C
- Czas parzenia: 2–3 minuty
- Sposób parzenia: Zalej wodą o odpowiedniej temperaturze i parz krótko, by wydobyć kwiatowy aromat i zachować łagodność herbaty.
Kreatywny przepis kulinarny: jaśminowy deser z musem różanym i zieloną herbatą
Składniki:
- 250 ml naparu z herbaty Jaśminowa Rosa (schłodzony)
- 100 ml śmietanki kokosowej lub jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka syropu z róży
- 1 łyżeczka żelatyny lub agaru
- płatki róży i chabra do dekoracji
Przygotowanie: do naparu dodaj żelatynę i delikatnie podgrzej. Po ostudzeniu połącz z syropem różanym i śmietanką. Przelej do pucharków i wstaw do lodówki na 2–3 godziny. Przed podaniem udekoruj kwiatami. Elegancki, romantyczny deser inspirowany herbatą – idealny na wyjątkowy wieczór.

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!