Konfitura z pigwowca naturalna 210 g 71% pigwowiec
Opis
Konfitura z pigwowca 71% naturalna 210 g pigwowiec
Kwaskowy Frykas
Konfitura z pigwowca to słodka i orzeźwiająca mieszanka, składająca się głównie z pigwowca i cukru. Pigwowiec, zwany również kaliną japońską, nadaje konfiturze charakterystyczny, kwaskowy smak, który idealnie kontrastuje z dodatkiem cukru.
Składniki: pigwowiec 71%, cukier. Produkt pasteryzowany. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy.
Objętość netto: 210 g
Wartość odżywcza na 100 g:
- Wartość energetyczna: 745 kJ / 175 kcal
- Tłuszcz 0,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g)
- Węglowodany 43,0 g (w tym cukry 36,0 g)
- Białko 0,4 g
- Sól 0 g
Konfitura z pigwowca może być użyta do:
- Posmarowania pieczywa - jako słodki dodatek do tostów, bułek czy chleba.
- Dodatku do deserów - jako dodatek do lodów, gofrów, naleśników czy ciast.
- Wzbogacenia smaku jogurtów, musli i płatków śniadaniowych.
- Przygotowania sosów - jako dodatek do sosów mięsnych, a także do sosów do sałatek owocowych.
- Przygotowania różnego rodzaju wypieków - jako dodatek do muffinów, ciasteczek, tart czy placków.
- Wzbogacenia smaku sera - jako dodatek do serów pleśniowych, kozich czy feta.
- Przygotowania koktajli i drinków - jako dodatek do koktajli owocowych czy zimnych napojów.