Soczysty sad 50 g - herbata czarna wiśnia liofilizowana jabłko suszone
Cena regularna:
Składniki
- herbata czarna Wietnam OP
- jabłko suszone
- wiśnia liofilizowana
- aromat.
towar niedostępny
Soczysty sad 50 g - herbata czarna wiśnia liofilizowana jabłko suszone
Soczysty sad to klasyczna czarna herbata liściasta smakowa inspirowana dojrzałymi owocami z polskiego sadu. Połączenie suszonego jabłka i liofilizowanej wiśni tworzy kompozycję pełną naturalnej słodyczy i lekkiej owocowej kwaskowatości, idealną do picia przez cały dzień.

Składniki:
- herbata czarna Wietnam OP
- jabłko suszone
- wiśnia liofilizowana
- aromat
Masa netto - torebka 50 g
Bazą tej mieszanki jest aromatyczna czarna herbata Wietnam OP o dużych liściach i głębokim naparze. Suszone jabłko wprowadza ciepły, lekko karmelowy posmak, a liofilizowana wiśnia nadaje jej świeżości i owocowego charakteru. Aromat spaja całość, podkreślając soczysty profil naparu. To czarna herbata z jabłkiem i wiśnią, która smakuje jak powrót do domowego sadu.


Oryginalna torebka Green Touch
- to gwarancja jakości
- Zabeczpiecznie w postaci zgrzewu, nacięcie do wygodnego otwarcia torebki.
- Zamknięcie strunowe, dzięki któremu możemy szczelnie zamknąć torebkę po jej otwarciu.
- Wewnątrz torebki dodatkowa gruba warstwa materiału z aluminium, dzięki czemu torebka jest sztywna oraz odporna na działanie warunków zewnętrznych.
- Wyjątkowy design, całkowicie zadrukowana torebka z warstwą uszlachetnień na zewnątrz sprawia, że jest ona nie tylko miła dla oka ale stanowi świetną bazę pod upominek lub prezent.
- Owalne dno, dzięki któremu torebka stabilnie stoi.
- Praktyczne informacje na temat sposobu parzenia wszystkich najpopularniejszych rodzajów herbat.
Wymiary opakowania:
- szerokość 13 cm
- wysokość 22,5 cm
- grubość po napełnieniu około 3-5 cm

Przepis parzenia
- Ilość suszu: 1–1,5 łyżeczki na 250 ml wody
- Temperatura wody: 95°C
- Czas parzenia: 3–4 minuty
- Sposób parzenia: Parz pod przykryciem, przecedź i delektuj się owocowym aromatem – doskonała zarówno do śniadania, jak i na popołudniową przerwę.
Kreatywny przepis kulinarny
Herbaciane jabłka pieczone z wiśniowym sosem
Składniki:
- 2 jabłka
- 150 ml mocnego naparu z herbaty Soczysty sad
- 1 łyżka suszonej wiśni lub kilka sztuk liofilizowanej
- 1/2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego
- cynamon (opcjonalnie)
Przygotowanie:Umyj jabłka, wydrąż gniazda nasienne i umieść je w naczyniu żaroodpornym. Zalej naparem z herbaty, dodaj wiśnie i miód. Piecz ok. 20–25 minut w 180°C. Podawaj ciepłe, polane sosem z dna naczynia. To owocowy deser z herbatą czarną, który idealnie pasuje do chłodnych wieczorów.

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!