Różowa landrynka 50 g - herbata owocowa z bananem i papają
Cena regularna:
towar niedostępny
Różowa landrynka 50 g - herbata owocowa z bananem i papają
Różowa landrynka to herbata, której nie sposób pomylić z żadną inną – słodka, lekka, owocowa i wyrazista jak ulubiony cukierek z dzieciństwa. Kandyzowany banan, ananas i papaja w połączeniu z truskawką i nutą cytrusów tworzą kompozycję pełną smaku i koloru.

Składniki:
- hibiskus
- banan (banan, olej kokosowy, cukier, aromat)
- cytryna kandyzowana (skórka cytr., cukier, syrop glukozowy, E330, E202, aromat, barwniki E133, E102)
- ananas kandyzowany (ananas, cukier, SO2)
- papaja kandyzowana (papaja, cukier, SO2)
- skórka róży
- pomarańcza liofilizowana
- truskawka liofilizowana
- kwiat granatu
- aromat
Wyjątkowy skład tej herbaty sprawia, że każdy łyk przynosi radość – soczyste owoce tropikalne łączą się z hibiskusem i liofilizowaną pomarańczą, a całość dopełnia romantyczny akcent skórki róży i kwiatu granatu. Jest idealna na prezent, popołudniową przyjemność lub jako baza do kreatywnych deserów.
To herbata dla tych, którzy kochają owocowe szaleństwo w eleganckim wydaniu – niebanalna, kolorowa, a przy tym pełna naturalnych składników i intensywnych doznań smakowych.


Oryginalna torebka Green Touch
- to gwarancja jakości
- Zabeczpiecznie w postaci zgrzewu, nacięcie do wygodnego otwarcia torebki.
- Zamknięcie strunowe, dzięki któremu możemy szczelnie zamknąć torebkę po jej otwarciu.
- Wewnątrz torebki dodatkowa gruba warstwa materiału z aluminium, dzięki czemu torebka jest sztywna oraz odporna na działanie warunków zewnętrznych.
- Wyjątkowy design, całkowicie zadrukowana torebka z warstwą uszlachetnień na zewnątrz sprawia, że jest ona nie tylko miła dla oka ale stanowi świetną bazę pod upominek lub prezent.
- Owalne dno, dzięki któremu torebka stabilnie stoi.
- Praktyczne informacje na temat sposobu parzenia wszystkich najpopularniejszych rodzajów herbat.
Wymiary opakowania:
- szerokość 13 cm
- wysokość 22,5 cm
- grubość po napełnieniu około 3-5 cm

Przepis parzenia:
- Ilość suszu: 1,5–2 łyżeczki na filiżankę (ok. 200 ml)
- Temperatura wody: 95°C
- Czas parzenia: 8–10 minut
- Zalecenie: Parzyć pod przykryciem, by wydobyć z herbaty wszystkie cukierkowo-owocowe nuty oraz intensywną, różową barwę.
Kreatywny przepis z herbatą: Różowy sorbet landrynkowy z herbatą
Orzeźwiający sorbet o wyrazistym kolorze i smaku inspirowanym herbatą „Różowa landrynka”. Połączenie kandyzowanego banana, ananasa, papai i truskawki tworzy słodką, tropikalną kompozycję, która idealnie sprawdzi się jako lekki deser na ciepłe dni.
Składniki na 4 porcje:
- 300 ml mocnego naparu z herbaty „Różowa landrynka”
- 1 banan (mrożony)
- 100 g truskawek (mrożonych lub świeżych)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie)
- kilka drobnych kawałków kandyzowanego ananasa, papai i skórki cytrynowej – do dekoracji
Przygotowanie:
- Zaparz herbatę, odstaw do ostygnięcia, a następnie schłodź.
- Zmiksuj razem banan, truskawki i napar, dodaj sok z cytryny i miód – miksuj do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji.
- Przelej do pojemnika i włóż do zamrażarki na 2–3 godziny, mieszając co 30 minut.
- Podawaj w kulkach, udekoruj kawałkami kandyzowanych owoców i płatkami skórki róży.

Oceń Różowa landrynka 50 g - herbata owocowa z bananem i papają i pomóż innym w wyborze.
Świetna herbatka, można jedynie rzucić "różowo mi" :)