Kategorie
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Rozsmakuj się w kwiatach!
Krótka chwila przyjemności z filiżanką ulubionego naparu nabierze niepowtarzalnego charakteru przy kwitnącej herbacie od Green Touch. Herbaty kwitnące rozpieszczają podniebienie, a dodatkowo cieszą oko, podczas wyjątkowego spektaklu parzenia. Co więcej, ten nietuzinkowy trunek składa się wyłącznie z naturalnych liści i ziół. Kwitnące herbaty zielone, czarne, białe czy mieszane – w Green Touch znajdziesz gatunek, który lubisz najbardziej!
98,50 zł
28,90 zł
37,90 zł
46,90 zł
179,90 zł
Herbaty kwitnące z najlepszych składników
Oryginalna nazwa herbaty kwitnącej to yi hua cha, co w wolnym tłumaczeniu oznacza „artystyczną herbatę kwitnącą”. Powstaje ona poprzez ręczne zwijanie wyselekcjonowanych pączków i liści herbacianych, które następnie bawełnianą nicią zawiązuje się wokół kwiatów. Najczęściej są to:
- chryzantemy,
- hibiskus,
- lilie,
- amarantus,
- jaśmin,
- nagietek.
Po wiązaniu herbaty odpoczywają i suszą się na słońcu. Stamtąd już prosta droga, aby mogły trafić do Waszych domów!
Jak prawidłowo zaparzyć kwitnącą herbatę?
Najbardziej charakterystyczną cechą herbaty kwitnącej jest sposób jej parzenia. To spektakularny moment, w którym starannie zwinięte liście rozkładają się, tworząc aromatyczny napój. Dlatego przygotowywanie herbaty kwitnącej powinno odbywać się przy wykorzystaniu odpowiednio dużego i przezroczystego naczynia. Jak to zrobić?
- Dzbanek o pojemności ok. 0,3-0,65 l należy wypełnić wodą o temperaturze około 80°C.
- Delikatnie umieścić w nim herbacianą kulę.
- Parzyć herbatę przez ok. 7-9 minut i rozkoszować się pięknym spektaklem.
- Po tym czasie należy przelać napar do szklanki lub kubka.
- Herbatę można zalewać 2 do 3 razy, stosując coraz mniejszą ilość wody i wydłużając stopniowo czas parzenia. Ponowne zalewanie jest możliwe zaraz po ostygnięciu.
W Green Touch do każdej herbaty kwitnącej dołączamy instrukcję parzenia. Ponadto w naszej ofercie znajdują się dzbanki oraz termometry, niezbędne do prawidłowego przygotowania idealnego naparu.